Mexelina Elmas Üye
| Konu: İndigo Çocuklar Cuma Şub. 15 2008, 06:46 | |
|
İNDİGO ÇOCUKLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
1-Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelir ve çoğunlukla da öyle davranırlar. 2-"Burada olmayı hak ettiklerini" hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar. 3-Kendi değerlerini iyi bilirler. 4-Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar. 5-Ritüel- yönelimli ve yaratıcı düşünce gerektirmeyen sistemlerde düş kırıklığı yaşarlar. 6-Çoğunlukla , evde ve okulda işleri yapmanın daha iyi yollarını görürler, bu da onların " sistem yıkıcılar"( herhangi bir sisteme uyum sağlayamayanlar) gibi görünmelerine neden olur. 7-Suçluluk duygusu verilerek disipline sokulmaya karşılık vermeyeceklerdir. 8-İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmezler.
İNDİGO ÇOCUK TİPLERİ
İNSANCIL:Kitlelerle çalışacak olan gruptur. Yarının doktorları , avukatları,öğretmenleri,tüccarları,işadamları ve siyasetçileridir. Herkesle son derece dostça konuşurlar ve güçlü fikirlere sahiptirler. Biraz sakar ve dağınıktırlar.
KAVRAMCI:İnsanlardan çok projelerle ilgilenirler. Yarının mühendisleri , mimarları, tasarımcıları, astronotları, pilotları ve subayları olacaklardır. Atletik yapıdadırlar. Etrafındakileri yönetme eğilimi vardır.
SANATÇI:Diğer indigolardan çok daha duyarlıdır ve genelde daha ufak tefektirler. Sanatla ilgilenirler ve yaratıcıdırlar. Yarının öğretmenleri ve sanatçılarıdırlar.
BOYUTLAR ARASI:Diğer indigolardan daha iri yapılıdırlar. Onlar dünyaya yeni felsefeleri getirecek olanlardır.
İNDİGO ÇOCUKLARI YETİŞTİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
•Sınırlar koyarken yaratıcı olun. •Bu çocuklara, yetişkin sorumluluk vermeden onlar yetişkinlermiş yada yaşıtlarınızmış gibi davranırlar. Onları büyüklük taslamadan ve küçümsemeden dinleyin , saygı gösterin. •Eğer onları sevdiğinizi söyler, ama saygısızca davranırsanız , onlar size güvenmeyeceklerdir. •Bir indigo çocuğu yüzünden ve gözlerinden hemen tanıyabilirsiniz, onlar çok yaşlı, derin ve bilge bir ifadeye sahiptirler.
İNDİGO ÇOCUĞU DİSİPLİNE SOKMAK
1-Çocuğu her zaman bilgilendirin ve işin içine katın. 2-Basit açıklamalarla potansiyel yanlış anlamayı önleyin. 3-Çocuğunuza tepkisel davranmayın. 4-Emirler vermekten kaçının. 5-Bir durumu ortaya çıktığı anda çözüme kavuşturun. 6-Çocuğunuza vurmayın ve kaba sözler söylemeyin. 7-Sevginizi açıkça gösterin. Nilüfer Karataş - Psikoenerji | |
|
Kladius
| Konu: Geri: İndigo Çocuklar Salı Nis. 22 2008, 00:57 | |
| Ben boyutlar arası bir indigo çocuğuyum büyük ihtimalle.İri yapılıyım.Felsefeyle ilgilenirim 94 doğumluyum.Karl Marks Friedrich Engels,Aristoteles gibi Filozofların yazılarını okurum düşüncelerini incelerim... | |
|
chaostouch
| Konu: Geri: İndigo Çocuklar Salı Haz. 24 2008, 19:57 | |
| hocam ben de bu 4 özellik de var:] | |
|
kamalon
| Konu: Geri: İndigo Çocuklar C.tesi Ağus. 30 2008, 06:45 | |
| - Mexelina demiş ki:
İNDİGO ÇOCUKLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
1-Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelir ve çoğunlukla da öyle davranırlar. 2-"Burada olmayı hak ettiklerini" hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar. 3-Kendi değerlerini iyi bilirler. 4-Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar. 5-Ritüel- yönelimli ve yaratıcı düşünce gerektirmeyen sistemlerde düş kırıklığı yaşarlar. 6-Çoğunlukla , evde ve okulda işleri yapmanın daha iyi yollarını görürler, bu da onların " sistem yıkıcılar"( herhangi bir sisteme uyum sağlayamayanlar) gibi görünmelerine neden olur. 7-Suçluluk duygusu verilerek disipline sokulmaya karşılık vermeyeceklerdir. 8-İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmezler.
İNDİGO ÇOCUK TİPLERİ
İNSANCIL:Kitlelerle çalışacak olan gruptur. Yarının doktorları , avukatları,öğretmenleri,tüccarları,işadamları ve siyasetçileridir. Herkesle son derece dostça konuşurlar ve güçlü fikirlere sahiptirler. Biraz sakar ve dağınıktırlar.
KAVRAMCI:İnsanlardan çok projelerle ilgilenirler. Yarının mühendisleri , mimarları, tasarımcıları, astronotları, pilotları ve subayları olacaklardır. Atletik yapıdadırlar. Etrafındakileri yönetme eğilimi vardır.
SANATÇI:Diğer indigolardan çok daha duyarlıdır ve genelde daha ufak tefektirler. Sanatla ilgilenirler ve yaratıcıdırlar. Yarının öğretmenleri ve sanatçılarıdırlar.
BOYUTLAR ARASI:Diğer indigolardan daha iri yapılıdırlar. Onlar dünyaya yeni felsefeleri getirecek olanlardır.
İNDİGO ÇOCUKLARI YETİŞTİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
•Sınırlar koyarken yaratıcı olun. •Bu çocuklara, yetişkin sorumluluk vermeden onlar yetişkinlermiş yada yaşıtlarınızmış gibi davranırlar. Onları büyüklük taslamadan ve küçümsemeden dinleyin , saygı gösterin. •Eğer onları sevdiğinizi söyler, ama saygısızca davranırsanız , onlar size güvenmeyeceklerdir. •Bir indigo çocuğu yüzünden ve gözlerinden hemen tanıyabilirsiniz, onlar çok yaşlı, derin ve bilge bir ifadeye sahiptirler.
İNDİGO ÇOCUĞU DİSİPLİNE SOKMAK
1-Çocuğu her zaman bilgilendirin ve işin içine katın. 2-Basit açıklamalarla potansiyel yanlış anlamayı önleyin. 3-Çocuğunuza tepkisel davranmayın. 4-Emirler vermekten kaçının. 5-Bir durumu ortaya çıktığı anda çözüme kavuşturun. 6-Çocuğunuza vurmayın ve kaba sözler söylemeyin. 7-Sevginizi açıkça gösterin.
Nilüfer Karataş - Psikoenerji Saçmalık | |
|
Morfin222
| Konu: Geri: İndigo Çocuklar Çarş. Eyl. 24 2008, 21:40 | |
| İlkokuldan beri ufakta olsa bir farkım olduğunu düşünürdüm. İnsanların hiç alışamadığı düşüncelerim vardı. İlk duyduklarında komik geliyordu. Arkadaşlarım düşüncelerimle alay ederlerdi. Bir süre geçtikten sonra da benim gibi düşünmeye başlarlardı Derslerim hakkında düşündüğümde bazı formüller yada kurallar bulurdum. 1 ay içerisinde de sınıfta öğretmen bu konuları anlatırdı. bir İndigo muyum bilmiyorum ama indigo çocuklar için anlatılanlara uyuyorum. Arkadaşlarımın tek derdi birkaç gün sonraki futbol maçını kazanmak iken, ben sürekli insanoğlu nun neden yaratılmış olabileceğini, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu, insanlık için neler yapabileceğimi düşünüyorum. Bize vad edildiğine inandığımız cennet yaşantısının sonsuzluğunu düşünüyorum. Hatta sonsuza kadar var olmak bir zamanlar beni çok korkutmuştu. Sonsuzluk, bitmek tükenmek bilmeyen bir yaşam. Her istediğimizi kolayca elde edebildiğimiz bir dünya. Var olmanın anlamı kalır mı? Herneyse. 16 yaşındayım. Arkadaşlarıma ve topluma uyum sağlamak konusunda çok zorlandım. Yeni yeni insanlarla iletişim kurmaya başladım. Öncesinde hep içime kapanıktım. İnternette "İndigo" sözcüğü ile karşıma çıkabilecek şeylere genel olarak göz attım ve şimdi konu hakkında bilgili olan birilerinden yardım bekliyorum. Açıkçası indigo olup olmadığımdan emin olamıyorum. Eğer öyleysem ne yapmalıyım? Tabiki kendime göre planlarım var. İnsanlığa hizmet etmek için. Fakat yine de bilgili olan birinin rehberliğini rica ediyorum.. | |
|
gül sultan
| Konu: Geri: İndigo Çocuklar Ptsi Ekim 06 2008, 00:25 | |
| nasıl anlayabiliriz kim indigo kim değil...verilen örnekler çok genel | |
|