Oncelikle henuz bu konuda yapilmis saglam arastirmalar yok. Sadece izlenimlerim sonucunda spekulasyon yapiyorum. Bu konuda uzman olmadigi icin, yazdiklarimi da uzman gorusu olarak algilamayin. Bu konu dahilindeki sorulara cevap vermek isterim.
Butun Indigolar cok hareketlidir diye bir sey soylememiz mumkun degil. Cok sakinlerini gordugumu soyleyebilirim. Lee Carroll ve Jan Tober tarafindan "Indigo Cocuklar" kitabi hazirlanirken, bazi cocuk gelisimi uzmanlari ve psikologlarin gorusleri alinmis. Bu uzmanlar o zamana (1999) kadar Indigolarin cok hareketli olduklarini gozlemlemisler. Bu yuzden Indigo Cocuklarin Ortak Ozellikleri listesine "oldukca hareketlidirler" maddesi eklenmis. Bu ortak ozellikleri listesinin yalnizca o zaman icin gecerli olabilecegini, bu zamana kadar ortak ozelliklerin tamamen cesitlendigini soyleyebilirim. Hatta hislerim bana artik kesin ortak ozellikler olmadigini soyluyor. Acikcasi bu konuda artik kesin bir sey soylemek mumkun degil.
Bir insanin sakin olmasinda, cevre etkisi olabilecegini pek sanmiyorum. Sakinlik dedigimiz seyin mizac ile, dogustan gelen bir sey olduguna inaniyorum. Indigolarda bahsettigimiz "sakinlikten" kastimiz sessizlik ise; yeri geldigi zaman kisa ve oz konusmak, kimseye rahatsizlik vermemek ise derin bir hosgoru sahibi olmak ise ciddi anlamda erdemli kisilerden bahsediyoruz demektir. Bu erdem, kisinin tasidigi ruhsal sorumlulukla da ilgili olabilir. Bu ozelliklere sahip indigolara kristal uyumlu indigo deniyor. Indigolarin kristal enerjiye uyumlandiklariyla ilgili bilgiler var. Bu ne anlama geliyor? Indigolarin, Kristal cocuklarla benzer ortak ozellikler tasiyabilecegini, dna'larinda aktivasyon gerceklesebilecegi gibi, telekinetik, telepatik niteliklerin ortaya cikabilecegi... Bu yazdiklarimin hicbiri bilimsel olarak kanitlanabilen seyler degildir.
Konuyla ilgili diger bilgili arkadaslarin da katilimi olursa birbirimizden ogrenecegimiz seyler olabilir. Diger sorularinizi da paylasabilirsiniz.